Menu Close

Išorinio vertinimo rezultatai

  • Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos Priežiūros departamento Kauno apygardos priežiūros skyrius 2025 m. birželio 17 d. (patikrinimo aktas Nr.33VMĮP-245) planine tvarka patikrino: maisto saugos, kokybės, higienos, ženklinimo kontrolė, RVASVT sistemos ir (ar) GHP auditas.
    Išvada. Esminių teisės aktų pažeidimų nenustatyta, dėl nustatytų dalinių neatitikimų teikiami nurodymai žemiau:
  1. Pakeisti sulūžusį šaldymo įrenginio Nr. 1 šaldiklio stalčių iki 2025-06-30, nenaudoti susidėvėjusiu paviršiumi žalių, daržovių tvarkymui skirtų lentelių nuo 2025-06-17;
  2. Atnaujinti 4 –ių daržovių zonoje naudojamų peilių ženklinimą iki 2025-06-18.

Atlikti darbai:

  1. Neradus įsigyti naujo šaldiklio stalčiaus, šaldiklis pakeistas nauju. Susidėvėjusios lentelės nenaudojamos, įsigyta viena lentelė ir stovas.
  2. Atnaujintas keturių peilių daržovių zonoje ženklinimas.
  • Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyrius 2025 m. balandžio 18 d.
    Išvada. Pažeidimų nenustatyta.
  •  Kauno miesto savivaldybės administracijos sveikatos apsaugos skyrius 2024 m. gegužės 17 d. (pažyma Nr. 67-4-28) planine tvarka patikrino: vaikų maitinimo organizavimą ir vykdymą.
    Pasiūlymai.
  1. Kadangi nauju perspektyviniu valgiaraščių naudojamasi gana neseniai, todėl MOS ir Įstaigos direktoriaus įpareigotam asmeniui ar direktoriui rekomenduojame itin atidžiai stebėti maitinimo išlaidas ir vidutines išlaidas, taip pat atkreipti dėmesį į pusryčių kainą. Sprendžiant neprimaitinimo / permaitinimo klausimą rekomenduojame Įstaigos sandėlininkui – sudaryti maisto produktų suvestinę, nurodant produktą ir jo 1 kg kainą. Lentelėje maisto produktus išdėstyti nuo pigiausio iki brangiausio ar atvirkščiai arba pagal abėcėlę. Tokiu atveju, koreguojant perspektyvinį valgiaraštį MOS galės atsižvelgti į maisto produktų kainas. Įstaigos neprimaitinimas didelis, siūlytume atkreipti dėmesį į pusryčių ir vakarienių patiekalus, pvz. košes gardinti augaliniu pienu, šviežiomis ar liofilizuotomis uogomis, vakarienėms ruošti naudoti daugiau ekologiškų produktų ar priimti kitus sprendimo būdus pagal Įstaigos situaciją ir MOS siūlymus.
  2. Įstaigos atsakingam asmeniui nedelsiant suženklinti virtuvės valymo inventorių.
  3. Nenaudoti keptuvių, padėklų su pažeista danga. Atnaujinti keptuves su nusidėvėjusia danga, padėklą su pažeista emale nenaudoti maisto gamybai ar sąlyčiui su maistu, nelaikyti virtuvės, sandėlio patalpose.
  4. Nenaudoti higienos ir dezinfekavimo priemonių, kurių galiojimo laikas yra pasibaigęs.

Atlikti darbai:

1.Virtuvės valymo inventorius yra suženklintas, higienos ir dezinfekavimo priemonių galiojimo laikas peržiūrėtas ir sutvarkytas.

  1. Padėklas su pažeista emale yra išmestas ir nenaudojamas, nupirktos 4 naujos keptuvės.
  • Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno departamentas 2023 m. spalio 6 d. (patikrinimo aktas Nr.33VMĮP-2777) planine tvarka patikrino: maisto saugos, kokybės, higienos, ženklinimo kontrolė, su maistu besiliečiančių medžiagų ir gaminių saugos, kokybės, ženklinimo kontrolė, tinkamumo vartoti terminų kontrolė, laikymo sąlygų kontrolė, atsekamumo kontrolė, savikontrolės sistemos kontrolė, personalo higienos kontrolė, gamybos kontrolė, biocidinių produktų naudojimo kontrolė.

Išvada. Ūkio subjektas atitinka maisto saugos, higienos, kokybės, tinkamumo vartoti terminų, atsekamumo, personalo higienos reikalavimus, įdiegta savikontrolės sistema pagal GHP taisyklių reikalavimus. Tikrinimo metu esminių teisės aktų pažeidimų nenustatyta.

Gautas viešojo maitinimo įmonės atitikties higienos reikalavimams vertinimas – 5 balai (5 puodukai).

  • Lietuvos metrologijos inspekcijos Rytų regiono skyrius 2023 m. balandžio 3 d. (patikrinimo aktas PA-760 (R23) patikrino: matavimo priemonių būklė ir kontrolė.

Išvada. Nepažeisti metrologijos srities teisės aktų reikalavimai.

 

Informacija atnaujinta 2025-10-28

Skip to content